Ce înseamnă trolling?

Ai întâlnit vreodată termenul „troll” sau „trolling” pe rețelele sociale? Dacă te uiți la secțiunea de comentarii a oricărui subiect controversat, probabil că îl vei găsi. Trolling este, de obicei, folosit pentru a irita persoane care dețin anumite convingeri.

Natura aparent anonimă a comentariilor pe internet permite „trolilor” să intervină fără teama de pedeapsă. Cu toate acestea, trolling-ul este considerat o formă de cyberbullying și poate avea un impact sever asupra vieții offline.

“Troll” este un termen desemnat unei persoane care încearcă în mod intenționat să provoace conflicte, ostilitate sau argumente într-o comunitate socială online. Platformele vizate de troli pot include secțiunile de comentarii de pe YouTube, forumuri sau chat rooms.

Trolii folosesc adesea mesaje ofensatoare pentru a provoca răspunsuri emoționale din partea oamenilor. Trollingul poate avea loc oriunde există o zonă deschisă în care oamenii își pot posta liber gândurile și opiniile.

Cum îți dai seama că ești supus trolling-ului?

Dacă participi la discuții online sau postezi frecvent comentarii, inclusiv în cazul jocurilor online, s-ar putea să te întrebi cum să identifici un troll. Trolii vor încerca frecvent să atace un subiect pentru care ți-ai declarat aprecierea. Dacă cineva încearcă să-ți insulte gusturile în mod direct sau dacă, în general, atacă subiectul unui forum sau al unei postări, probabil acesta este un troll.

Cum să te descurci cu trolii de pe Internet?

Acum că știi mai multe despre ce este trolling-ul și cum să recunoști un troll, ce ar trebui să faci dacă întâlnești unul în mediul online?

De obicei, cel mai bun lucru de făcut este să-l ignori. Nu implica această persoană într-o ceartă sau discuție, acesta fiind lucrul care îi place cel mai mult, întrucât își dorește atenție. Pe forumurile bine moderate, un administrator ar trebui să observe din timp trolling-ul și să interzică utilizatorul ofensator sau să șteargă comentariile de tip trolling, în funcție de cât de ofensatoare sunt.

Dacă trolling-ul este abuziv sau ofensator, poți utiliza butonul de raportare. Modalitatea de a raporta pe cineva pentru trolling va varia în funcție de site-ul sau forumul pe care te afli.

Trolling-ul și cyberbullying-ul rămân o problemă persistentă în lumea online. Amintește-ți că este important să fii informat, astfel încât să te poți proteja mai bine. Dacă simți că nu poți gestiona situația, solictă sprijinul unei persoane adulte de încredere.

Ai citit și ai întrebări? Sau cauți o soluție pentru problema ta?