10 alternative pentru a înlocui scrolling-ul pe social media

Vacanțele reprezintă momentul prielnic să ne relaxăm și să ne încărcăm bateriile, iar acestea sunt, de asemenea, însoțite și de un sentiment că timpul este infinit. Astfel, putem avea tendința de a ne pierde în scrolling pe social media, un mod nu foarte benefic de a ne petrece vacanța.
Studiile demonstrează faptul că derularea postărilor pe social media supraîncarcă creierul și îl predispune la un fel de paralizie, care afectează sistemul motivațional și capacitatea de concentrare, obosește ochii și creează un sentiment de deconectare emoțională.

Astfel, îți propunem 10 de lucruri pe care le poți face pentru a lua o pauză de la verificarea feed-ului aplicațiilor de social media.

1. Relaxează-te câteva minute, fără să faci absolut nimic

Odihna este la fel de importantă ca exercițiile fizice și o dietă echilibrată. Faptul că petreci câteva minute în pat, fără să faci absolut nimic te poate relaxa și îți poate îmbunătăți starea de spirit. De asemenea, te energizează, astfel că, după odihnă, timpii de reacție vor fi mai rapizi, iar memoria mai bună.

2. Citește dintr-o carte sau dintr-un articol interesant de pe internet

Cititul are numeroase beneficii pentru minte și suflet. Astfel, citind regulat, contribui la prevenirea declinului cognitiv, la ameliorarea episoadelor depresive și îți îmbunătățești vocabularul. În acelasi timp, lectura contribuie la creșterea capacității de a empatiza cu ceilalți și îți prelungește viața; te ajută să ai un somn mai bun și reduce stresul.

3. Discută cu un prieten față în față

Conversația reprezintă un puternic instrument de adaptare. Conectarea cu prietenii și cu familia reprezintă un mijloc de a avea grijă atât de tine cât și de ceilalți, reducând sentimentele de singurătate și izolare în situații stresante. Discuțiile față în față îmbunătățesc de asemenea relațiile cu ceilalți.

4. Sună pe cineva

Studiile arată că interacțiunea socială poate stimula capacitatea de a rezolva probleme. Discuțiile ca să te asiguri ce mai fac prietenii tăi printr-un apel, ajută totodată și la consolidarea unei relații mai profunde și a conversațiilor autentice în viitor.

5. Dacă ai animale de companie, petrece timpul cu ele

Animalele de companie reduc stresul, anxietatea și oferă iubire necondiționată. Prin urmare, jocul este mult mai benefic decât vizionarea filmulețelor cu animale pe rețelele de socializare.

6. Desenează

Pe lângă faptul că este o modalitate distractivă de a face timpul să treacă mai repede, desenatul are o mulțime de beneficii. Astfel, acesta reglează starea de spirit, ajută memoria și te ancorează atunci când te poți simți copleșit. De asemenea, desenatul dezvoltă creativitatea, autenticitatea și abilitatea de rezolvare a problemelor.

7. Creează un obiect

Atunci când îți folosești creativitatea și creezi un obiect, influențezi pozitiv încrederea în sine. De asemenea, procesul de creație are numeroase alte beneficii: poate reduce stresul, îmbunătățește agilitatea mentală și mișcările motorii și ajută la concentrare.

8. Scrie

Scrisul de mână te ajută să te exprimi și să te cunoști mai bine. De asemenea, îmbunătățește memoria și creativitatea și te ajută să ai o gândire profundă și critică.

9. Fă curățenie în cameră

Poți încerca de asemenea și să faci puțină curățenie în cameră. Astfel, un spațiu ordonat se transferă în claritate la nivel mental. Reducerea stresului și o calitate mai bună a aerului sunt alte două beneficii ale unei mici curățenii în cameră.

10. Gândește-te la 3 lucruri care te fac să zâmbești

Nu uita să îți arăți recunoștința pentru lucrurile bune din viața ta. Gândindu-te la 3 lucruri care te fac să zâmbești, te ajută să gestionezi mai bine emoțiile și momentele dificile, să te bucuri mai mult de ceea ce îți oferă viața și să construiești relații mai puternice. În aceeași măsură, te ajută să dormi mai bine.

Ai citit și ai întrebări? Sau cauți o soluție pentru problema ta?